Search

Biomatic Anatomy Intensive Retreat (20h) με την Αποστολία Παπαδαμάκη

Biomatic Anatomy Intensive Retreat (20h)
με την Αποστολία Παπαδαμάκη, 7 
– 9 Απριλίου 2017

Biomatic-Anatomy-Facebook-graphics-Intensive-Retreat 20hweb

Στις αρχές Απριλίου, σας καλώ στο Intensive Biomatic Anatomy Retreat. Μία μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουμε πολύτιμη εμπειρική γνώση για τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα μας και να αποκτήσουμε συνειδητότητα και επίγνωση για το σύνολο του εαυτού μας. Θα καλύψουμε την ύλη 3 σεμιναρίων (Εισαγωγικο, Λεκάνη & Ιερό Οστο,Αυχένας,Κρανίο & Ωμοι) και ταυτόχρονα θα εμβαθύνουμε πολύ περισσότερο  στην επίγνωση της προσωπικής κατασκευής του καθενός, στις αλλαγες των κινητικών προτύπων και στους τρόπους με τους οποιους κάνουμε πρακτική, διδάσκουμε, αντιμετωπίζουμε τραυματισμούς  ή εργαζόμαστε.Θα παρατηρήσουμε και θα αλλάξουμε  κινητικες συνηθειες που οφείλονται κυρίως σε ψυχολογικούς λόγους .Θα εγκαθιδρύσουμε την πίστη ότι το σώμα  είναι το πρωταρχικό μας “σπίτι “και γνωρίζει την προσωπική τέλεια φύση του. Θα γίνουμε πιο συνειδητοί και πιο “παρόντες “.Θα ακολουθήσουμε αποτοξινωτική διατροφή για να δώσουμε την ευκαιρία στις αρθρώσεις μας να αναπνέυσουν και να αποκτήσουν μεγαλύτερη κινητικότητα. Θα εξασκηθούμε στο Mindful eating ως ένα δώρο στον εαυτό μας,Το βράδυ της Παρασκευής, θα έχουμε την μοναδική εμπειρία της ατμοθεραπείας, στο χειροποίητο πέτρινο δωμάτιο ατμού  Temazcal ,έτσι ώστε να αποτοξινώσουμε το σώμα για να είναι διαθέσιμο για την πρακτική των επόμενων ημερών. 

Download PDF για περισσότερες πληροφορίες

Τι είναι η Βιωματική Ανατομία:
Η Βιωματική Ανατομία είναι μια ολιστική προσέγγιση αντίληψης του σώματος και της κίνησης ,αποτέλεσμα διαρκούς σπουδής και έρευνας και διδάσκεται απο την Αποστολία Παπαδαμάκη.
Αντικείμενο της ειναι να διερευνήσει τα πρωταρχικά ένστικτα της κίνησης, να διευρύνει την εμπειρικη και όχι μόνο θεωρητική γνώση για τον ανθρώπινο σκελετό, τις αρθρώσεις και τον τρόπο που λειτουργούν ώστε να δημιουργειται ο μεγαλυτερος δυνατος χώρος την ώρα που κινούμαστε.Εγκαθιδρύει την πίστη ότι το σώμα γνωρίζει την πρωταρχική τέλεια φύση του. ‘Έχει σαν βασική αρχή ότι τα οστά μας έχουν μνήμη. Μελετάει τις ηδη υπάρχουσες προσωπικές κινητικές συνήθεις (τις αυτοματοποιημένες) η οποίες συνδέονται με την ψυχή και το πνεύμα και προσπαθεί να τις αντικαταστήσει με νέες κινητικές συνήθειες που ανταποκρίνονται σε τόση μυική ένταση -όση χρειαζόμαστε ώστε να διευρύνουμε την κινητικότητα, να αποφέυγουμε τραυματισμούς , να αποκαταθιστούμε συναισθηματα.
Η ελειψη χώρου ανάμεσα στις αρθρώσεις περιοριζει την κινητικοτητα και πολυ συχνα καταλήγει στην δημιουργια πόνου. Μαθαίνοντας να κινούμε οστά αντί για μυς, αυξάνουμε την κινητικότητα και την ευλιγισία μας ,αποκτούμε κίνηση πολύ πιο ελαφριά και ξεκούραστη και βάζουμε τόση δύναμη, την ελάχιστη, όση μας χρειάζεται για να κάνουμε μια κίνηση. Μπορούμε επίσης να εφαρμόσουμε αυτην την τεχνική στην καθημερινότητα μας και στη ζωή μας.Να γίνουμε πιο συνειδητοι και πιο “παρόντες “ σε σχέση με το σώμα μας. Ταυτόχρονα ,η απελευθέρωση των οστών του σώματος μας, η βελτίωση της κινητικοτητάς τους μας δημιουργεί ψυχική ευφορία αφού εξαφανίζονται πάρα πολλά ¨σφιξίματα¨που οφείλονται κυρίως σε ψυχολογικούς λόγους και αντίστοιχες κινητικές συνήθειες.Εμπλουτιζοντας την γνωση που έχουμε για τα οστά μας μέσα απο βιωματική ανατομία αποκτούμε συνειδητότητα και επίγνωση για το σύνολο του εαυτού μας.

Η Δασκάλα σας
Η Αποστολία Παπαδαμάκη είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη χορογράφος, performer, δασκάλα και ερευνήτρια εφ όρου ζωής. Οπαδός της δια βίου μάθησης και πολυπράγμων, η Αποστολία μελέτησε τεχνικές σύγχρονου και αυτοσχέδιου χορού (contact improvisation) στο Movement Research- της Νέας Υόρκης, Ashtanga Yoga στο Jivamukti Center της Νέας Υόρκης ,Hatha Yoga με τον Γιάννη Ανδρίτσο , Θοδωρή Χιώτη ,και Alexander Technique με τη Shelley Shenter. Λάτρης των τεχνών και της κίνησης έχει διδαχτεί Physical Theater,Κρανιοιερή θεραπέια, Ai ki Do, Scuba Diving , ενώ έχει συνεργαστεί με εμπνευσμένους καλλιτέχνες, μουσικούς και δασκάλους σε πολλαπλά πεδία,σε πολλές χώρες του κόσμου. Μετά από 20 χρόνια συνεχούς σπουδής & έρευνας πάνω στην κίνηση, η Αποστολία ίδρυσε την Βιωματική Ανατομία μία ολιστική μέθοδο που επεκτείνεται στο Impulse Dance και στο Floating Body. Πιστεύει ότι ο κάθε άνθρωπος ειναι ενα τέλειο όν και μπορεί να βιώσει την πληρότητα μέσα από την κίνηση. Στις μεθόδους της δεν υπάρχουν περιορισμοί ηλικίας, σωματικής κατασκευής , εθνικότητας, κοινωνικής προέλευσης. Ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της Sine qua non dance co μέχρι το 2001 και της ομάδας Quasi Stellar dance co από το 2002 μέχρι σήμερα. Το χορογραφικό έργο και οι μέθοδοι διδασκαλίας της έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερα από 40 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Το 2004, η Αποστολία χορογράφησε την Τελετή Έναρξης των 12ων Παραολυμπιακών αγώνων στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Δημιούργησε μία χορογραφία διάρκειας 25 λεπτών πάνω στην “Ανθρωπότητα” με 250 επαγγελματίας χορευτές και 350 ερασιτέχνες. Το 2015 χορογράφησε την 1η Υποβρύχια Χορευτική Παράσταση στον κόσμο: Drops of Breath (Σταγόνες Αναπνοής), ένα project για το οποίο χρειάστηκε προετοιμασία 2 ετών, με 14 χορευτές(με και χωρίς αναπηρία) και με κοινό που την παρακολούθησε από τη θάλασσα και τη στεριά.
Έχει χορογραφήσει για το θέατρο, την όπερα και τον κινηματογράφο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται με το Βέλγο Σκηνοθέτη και Εικαστικό Καλλιτέχνη Jan Fabre από το 2001 σαν performer ή ερευνήτρια. Υπήρξε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κρατικής Σχολής Χορού και μέλος του Συμβουλίου του Κέντρου Αρχαίου Ελληνικού Δράματος και τώρα είναι μέλος του Δ.Σ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
http://apostoliapapadamaki.com
Επικοινωνία:
Για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή σας ,παρακαλούμε επικοινωνήστε με τήν:
Αποστολία Παπαδαμάκη: apapadamaki@gmail.com

Biomatic-Anatomy-17web