Search

Breathwork 2018

Εισπνέω τη Ζωή - Διήμερη απόδραση Breathwork

με την Andri Skoulariki, 20 - 22 October

breathwork

Ελάτε να ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ μαζί σε ένα μαγευτικό, καταπράσινο τόπο, στη Σελιάνα, Αχαΐας. Το Re-Green είναι ένα οικο-πολιτιστικό κέντρο το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου ζωής, στηριγμένο στις αρχές της βιωσιμότητας, της αυτάρκειας και της περμακουλτούρας (permaculture.) Φέρει νέες προτάσεις για την αναγέννηση και εξυγίανση της γης, την κλιματική αλλαγή, την υγιεινή διατροφή και γενικά την επανένταξη σε έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής. Θα φιλοξενηθούμε στον παραδοσιακό ξενώνα του Re-green, 250 ετών, ανακαινισμένο με σεβασμό, αγάπη και μεράκι από τη Φλέρυ και το Χρήστο.

Τι είναι το Breathwork?
Άσε την Ζωή να ζει μέσα σου, ενώσου με την αναπνοή σου.
Η ιερή αναπνοή είναι κυκλική, ενοποιημένη, συνειδητή αναπνοή με βαθιές ισόχρονες εισπνοές και εκπνοές χωρίς παύσεις. Το Breathwork είναι μια πολύ δυναμική θεραπευτική πρακτική, η οποία μπορεί να επιφέρει στον άνθρωπο την ένωση με τα χαμένα κομμάτια του, τη θεραπεία σε πολλαπλά επίπεδα, αλλά και την ανέλιξη του σε επίπεδα συνειδητότητας και επίγνωσης πέραν των συνηθισμένων (non-ordinary states of consciousness.) Υπάρχει μια βαθιά θεραπευτική σοφία που προέρχεται από μέσα μας και που αναδύεται φέρνοντας την αναπνοή (πνεύμα) μέσα μας. Ο κάθε άνθρωπος εμπεριέχει τις δικές του απαντήσεις.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα επικεντρωθούμε στην κατανόηση της αναπνοής και στο πως μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σωστά εντός της καθημερινότητας μας για να φέρουμε βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Θα ασχοληθούμε επίσης με τον ύπνο και το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του μέσω της αναπνοής. 

Θα μας θρέψουν τροφές από αγνά υλικά, παρμένα από την ίδια τη φάρμα και την γειτονική περιοχή, μαγειρεμένα στην παραδοσιακή κουζίνα της φάρμας. Έτσι «θα αφήσουμε τη τροφή μας να γίνει το φάρμακο μας» όπως έλεγε και ο Ιπποκράτης.

· Θα περιηγηθούμε στους κήπους και θα γνωρίσουμε τις αρχές του permaculture.

· Θα εισπνεύσουμε τις μυρωδιές της γης, των αρωματικών φυτών, του τρεχούμενου νερού, θα αφεθούμε στους ήχους και τις δονήσεις της μητέρα Γης.

http://re-green.gr/ - email - info@re-green.gr

**Παρακαλούμε δώστε προσοχή στο εξής: Πρόκειται για παραδοσιακό ξενώνα και όχι για ξενοδοχείο. Τα δωμάτια είναι πολύ ξεχωριστά και όμορφα με ιδιαίτερη διαρρύθμιση. Μπορεί να χρειαστεί να τα μοιραστείτε με φίλους που θα φέρετε μαζί ή που θα γνωρίσετε εκεί. Αυτό είναι μια υπέροχη ευκαιρία για όλους μας να διευρύνουμε τα όρια της Αγάπης μας, το άνοιγμα της Καρδιάς μας μαθαίνοντας και πάλι το μοίρασμα.

Πρόγραμμα Διημέρου
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου: Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενώνα. Δείπνο ελαφρύ, χορτοφαγικό.
(Για όσους επιθυμούν να έρθουν νωρίς το απόγευμα θα υπάρξει μικρό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί.)
Σάββατο 21 Οκτωβρίου:
8:00-9:00 Αφύπνιση και ενεργοποίηση του σώματος με αναπνοές και πιλάτες
Γυμνάστρια: Δήμητρα Μάστορη
9:00-10:00 Πρωινό
10:00-2:00: Ασκήσεις ενσυνειδητότητας (Mindful practices) και Breathwork για τους ενήλικες, στην υπέροχη αίθουσα φυσικής δόμησης Maloca.
Συντονίστρια: Άνδρη Σκουλαρίκη
Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά.
2:15-3:00 Μεσημεριανό Φαγητό
3:00-5:30 Ελεύθερος χρόνος για ατομική χαλάρωση και ξεκούραση. 
Πιθανές Επιλογές:
*Μοναδική εμπειρία ατμοθεραπείας στην Temazcal, την αυτοσχέδια φυσικής δόμησης σάουνα/ χαμάμ/ δωμάτιο ατμού.
**Στη φάρμα υπάρχει Φυσική Κολυμβητική Λίμνη (φέρτε μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες!)
***Therapy room – Χώρος για μασάζ (κατόπιν συνεννόησης για την ώρα και το κόστος από συνεργάτες του Re-green).****Περπάτημα στην φύση.
5:30-7:30: Ασκήσεις Ενσυνειδητότητας (Mindful Detoxification Practices) για διανοητική αποτοξίνωση και η αξία του ύπνου και τρόποι βελτίωσης του μέσα από την αναπνοή και άλλες πρακτικές.
7:45-8:30 Βραδινό φαγητό.
Κυριακή 22 Οκτωβρίου
8:00-9:00 Αφύπνιση και ενεργοποίηση του σώματος με αναπνοές και πιλάτες.
Γυμνάστρια: Δήμητρα Μάστορη
9:00-10:00 Πρωινό
10:15-02:00: Ασκήσεις ενσυνειδητότητας (Mindful practices) και Breathwork για τους ενήλικες, στην υπέροχη αίθουσα φυσικής δόμησης Maloca.
Συντονίστρια: Άνδρη Σκουλαρίκη
Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά.
2:15-3:00 Γεύμα
3:30-5:50 Περπάτημα στον καταρράκτη του Κριού και στη γύρω περιοχή. Ενσυνείδητη Αναπνοή στη Φύση.
6:00 -Ελεύθερο πρόγραμμα (Αναχώρηση για Αθήνα για όσους το επιθυμούν ή μικρό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί).
6:00-8:00- Αναχώρηση από Ξενώνα.