Search

Biomatic Anatomy Retreat in Nature

Biomatic Anatomy Retreat in Nature

with Apostolia Papadamaki, 10 - 12 November

biomatic

2 νύχτες /3 Ημέρες. - for english please see below.

Μία μοναδική ευκαιρία να μάθουμε το σώμα μας,να αποκτήσουμε συνειδητότητα και επίγνωση για το σύνολο του εαυτού μας,να αποτοξινωθούμε και να συνδεθούμε με την φύση σε έναν πανέμορφο καταπράσινο τόπο με τρεχούμενα νερά! Παράλληλα με την Βιωματική Ανατομία θα κάνουμε ατμοθεραπεία και διατροφική αποτοξίνωση.

 Στο Biomatic Anatomy Intensive Retreat θα:

 • Εμβαθύνουμε την επίγνωση της προσωπικής κατασκευής του καθενός.
 • Θα παρατηρήσουμε και θα αλλάξουμε κινητικες συνηθειες που οφείλονται κυρίως σε ψυχολογικούς λόγους .
 • Θα εγκαθιδρύσουμε την πίστη ότι το σώμα είναι το πρωταρχικό μας “σπίτι “και γνωρίζει την προσωπική τέλεια φύση του. 
 • Θα γίνουμε πιο συνειδητοί και πιο “παρόντες “
 • Θα ακολουθήσουμε αποτοξινωτική διατροφή για να δώσουμε την ευκαιρία στις αρθρώσεις μας να αναπνέυσουν και να αποκτήσουν μεγαλύτερη κινητικότητα. Θα εξασκηθούμε στο Mindful eating ως ένα δώρο στον εαυτό μας,Το βράδυ της Παρασκευής, θα έχουμε την μοναδική εμπειρία της ατμοθεραπείας, στο χειροποίητο πέτρινο δωμάτιο ατμού Temazcal ,έτσι ώστε να αποτοξινώσουμε το σώμα για να είναι διαθέσιμο για την πρακτική των επόμενων ημερών. Η πρακτική μας θα γίνεται στην υπέροχη αίθουσα φυσικής δόμησης Maloca αλλα όταν ο καιρός το επιτρέπει θα εξασκούμαστε και στον κήπο. Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι όπως πάντα.Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ανακαλύψουν ένα νέο τρόπο ζωής μέσα από τη γνώση για το σώμα τους, την αποδοχή και την συνειδητότητα.Στις μεθόδους διδασκαλίας μου δεν υπάρχουν περιορισμοί ηλικίας, σωματικής κατασκευής, εθνικότητας ή κοινωνικής προέλευσης. 

 Το σεμινάριο απευθύνεται:

-σε όσους έχουν γνωρίσει την Βιωματική Ανατομία και θελουν να εμβαθύνουν ακομα περισσότερο. 

-σε όσους θέλουν να αποκτήσουν γνώση πάνω στην λειτουργία της κίνησης(στατικής ή στον χώρο)

-σε μαθητές και δασκάλους (yoga, χορο, pilates, ai ki do, tai tsi κ.ά.) 

-σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους μέσα από την σχέση με το σώμα τους.

Επικοινωνία: Για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή σας ,παρακαλούμε επικοινωνήστε με τήν:

Αποστολία Παπαδαμάκη: apapadamaki@gmail.com

Η ύλη που θα καλύψουμε περιλαμβάνει :

• Ανάλυση όλου του σκελετικού συστήματος

• Συνειδητοποιήση της δικής μας σκελετικής κατασκευής και λειτουργίας .

• Το πρωταρχικό ένστικτο της ανορθωσης του κρανίου προς τα πάνω. 

• Την κατασκευή και λειτουργία της ωμικής ζώνης και της σύνδεσης της με τον αυχένα.. 

• Θώρακας- διαφραγματική αναπνοή.

• Την σχέση Λεκάνης –Ιεροκοκκυγικής μοίρας / σχέση θώρακα -λεκάνης.

• Τεχνικές του tracing the bones και του moving the bones.

• Συνειδητή αναπνοή (mindful breathing)

• Συνειδητό άγγιγμα,(mindful touch)

• Μη λεκτική επικοινωνία (non verbal communication)

• Συνειδητοποιηση των “παλιών αυτοματοποιημένων” κινητικών προτύπων και αντικατάσταση με νεα κινητικά πρότυπα.

• Bαθιά χαλάρωση, οραματιζόμενοι το σκελετό και τα πρωταρχικά κινητικά ένστικτα.

Η διατροφή μας 

Στην διάρκεια του εντατικού σεμιναρίου της Βιωματικής Ανατομίας το σώμα χαλαρώνει βαθειά ,ξεκουράζεται και έχει ανάγκη απο πολύ ελαφριά ήπια διατροφή για να δώσει χώρο και χρόνο στις αρθρώσεις αλλα και στα ζωτικά όργανα να ξεκουραστουν και να αναζωογονηθούν. Η ομάδα του Regreen θα μας φροντισει με βιολογικα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και πολυ αγάπη! Με μεγάλη χαρά λοιπόν,σας καλω να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και να ακολουθήσουμε όλοι μαζί ένα προγραμμα διατροφής που θα βοηθήσει τις αρθρώσεις μας να αποτοξινωθούν. Κατα την διάρκεια των μαθημάτων θα υπάρχουν φρέσκοι χυμοί λαχανικών ή φρούτων, τσάι με αποτοξινωτικά βότανα καθώς και νερό με λεμόνι και τζίνζερ Το σώμα αλλα και ο νούς , ηρεμεί μέσα απο την Βιωματική Ανατομία ,οπότε η απλή , συνειδητη διατροφή έρχεται ομαλά σαν φυσικό επακόλουθο της φροντίδας του εαυτού μας.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 

Αφιξεις 12.00-13.00 

Μεσημεριανο Γέυμα 13.00 -14.00

Ξεκούραση -Περίπατος 14.00-16.00

Intro Sharing Circle: 16.00-16.30

Βιωματική Ανατομία 16.30 – 20.30

Δείπνο 20.30

Παρεούλα, τραγούδια και ιστορίες στο Guest House 

Σάββατο 11 Νοεμβρίου

Πρωινό 8.00-9.00

Βιωματική Ανατομία 9.00-13.00 

Temazkal –Ατμόλουτρο 13.00-14.00

Μεσημεριανό Γέυμα 14.00-15.00

Ξεκούραση-Περίπατος 15.00-16.30

Βιωματική ανατομία 16.30-20.30

Δείπνο 20.30

Παρεούλα, τραγούδια και ιστορίες στο Guest House

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 

Πρωινό 8.00-9.00

Βιωματική Ανατομία 9.00-13.00

Closing Circle 13.00-14.00

Μεσημεριανό Γέυμα 14.00 -15.00

Ξεκούραση –Περίπατος 15.00-17.00

17.00 Αναχώρηση

Εάν επιθυμείτε να παρατείνετε τη διαμονή σας στο Re-green μέχρι τη Δευτέρα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρουμε μια ακόμη μέρα στον παράδεισο που λέγεται Re-green!

Κυριακή 12 Νοεμβρίου

19.00 -20.000 Περιπατητικός διαλογισμός και διαλογισμός στο ηλιοβασίλεμα με την Αποστολία 

20.30 Δείπνο

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου

8.30 -9.30 Πρωινό

11.30 -13.30 Σεμιναριο για τα βότανα της εποχής με την Φλέρυ Φωτιάδου –ιδρύτρια του Re-Green

13.30-14.30 Μεσημεριανό Γεύμα

14.30-17.00 Ξεκούραση –Περίπατος στη Φύση

17.00 Αναχώρηση Re-Green 

Τρόπος μετάβασης: 

Η μετακίνησή μας θα γίνει με δικά μας μεταφορικά μέσα, φροντίζοντας να οργανωθούμε με τον καλύτερο τρόπο, προς διευκόλυνση όλων,μοιράζοντας τα αυτοκίνητα και τα έξοδα μετακίνησης. Θα ήθελα επίσης να γνωρίζετε ότι το σεμινάριο δίνει μεγάλη ξεκούραση στο σώμα και στο πνεύμα και ότι στην διάρκεια του σεμιναρίου επιτρέπονται και ενθαρύνονται τα χασμουρητα , οι αναστεναγμοί καθώς και ο ύπνος. (μην γελάτε θα σας εξηγησω απο κοντά!)

Τι είναι η Βιωματική Ανατομία:

Η Βιωματική Ανατομία είναι μια ολιστική προσέγγιση αντίληψης του σώματος και της κίνησης ,αποτέλεσμα διαρκούς σπουδής και έρευνας και διδάσκεται απο την Αποστολία Παπαδαμάκη.

Αντικείμενο της ειναι να διερευνήσει τα πρωταρχικά ένστικτα της κίνησης, να διευρύνει την εμπειρικη και όχι μόνο θεωρητική γνώση για τον ανθρώπινο σκελετό, τις αρθρώσεις και τον τρόπο που λειτουργούν ώστε να δημιουργειται ο μεγαλυτερος δυνατος χώρος την ώρα που κινούμαστε.Εγκαθιδρύει την πίστη ότι το σώμα γνωρίζει την πρωταρχική τέλεια φύση του. ‘Έχει σαν βασική αρχή ότι τα οστά μας έχουν μνήμη.

Μελετάει τις ηδη υπάρχουσες προσωπικές κινητικές συνήθεις (τις αυτοματοποιημένες) η οποίες συνδέονται με την ψυχή και το πνεύμα και προσπαθεί να τις αντικαταστήσει με νέες κινητικές συνήθειες που ανταποκρίνονται σε τόση μυική ένταση -όση χρειαζόμαστε ώστε να διευρύνουμε την κινητικότητα, να αποφέυγουμε τραυματισμούς , να αποκαταθιστούμε συναισθηματα.

Η ελειψη χώρου ανάμεσα στις αρθρώσεις περιοριζει την κινητικοτητα και πολυ συχνα καταλήγει στην δημιουργια πόνου. Μαθαίνοντας να κινούμε οστά αντί για μυς, αυξάνουμε την κινητικότητα και την ευλιγισία μας ,αποκτούμε κίνηση πολύ πιο ελαφριά και ξεκούραστη και βάζουμε τόση δύναμη, την ελάχιστη, όση μας χρειάζεται για να κάνουμε μια κίνηση. Μπορούμε επίσης να εφαρμόσουμε αυτην την τεχνική στην καθημερινότητα μας και στη ζωή μας.Να γίνουμε πιο συνειδητοι και πιο “παρόντες “ σε σχέση με το σώμα μας.

Ταυτόχρονα ,η απελευθέρωση των οστών του σώματος μας, η βελτίωση της κινητικοτητάς τους μας δημιουργεί ψυχική ευφορία αφού εξαφανίζονται πάρα πολλά ¨σφιξίματα¨που οφείλονται κυρίως σε ψυχολογικούς λόγους και αντίστοιχες κινητικές συνήθειες.Εμπλουτιζοντας την γνωση που έχουμε για τα οστά μας μέσα απο βιωματική ανατομία αποκτούμε συνειδητότητα και επίγνωση για το σύνολο του εαυτού μας. 

Η Δασκάλα σας

Η Αποστολία Παπαδαμάκη είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη χορογράφος, performer, δασκάλα και ερευνήτρια εφ όρου ζωής. Οπαδός της δια βίου μάθησης και πολυπράγμων, η Αποστολία μελέτησε τεχνικές σύγχρονου και αυτοσχέδιου χορού (contact improvisation) στο Movement Research- της Νέας Υόρκης, Ashtanga Yoga στο Jivamukti Center της Νέας Υόρκης ,Hatha Yoga με τον Γιάννη Ανδρίτσο , Θοδωρή Χιώτη ,και Alexander Technique με τη Shelley Shenter. Λάτρης των τεχνών και της κίνησης έχει διδαχτεί Physical Theater,Κρανιοιερή θεραπέια, Ai ki Do, Scuba Diving , ενώ έχει συνεργαστεί με εμπνευσμένους καλλιτέχνες, μουσικούς και δασκάλους σε πολλαπλά πεδία,σε πολλές χώρες του κόσμου. Μετά από 20 χρόνια συνεχούς σπουδής & έρευνας πάνω στην κίνηση, η Αποστολία ίδρυσε την Βιωματική Ανατομία μία ολιστική μέθοδο που επεκτείνεται στο Impulse Dance και στο Floating Body. Πιστεύει ότι ο κάθε άνθρωπος ειναι ενα τέλειο όν και μπορεί να βιώσει την πληρότητα μέσα από την κίνηση. Στις μεθόδους της δεν υπάρχουν περιορισμοί ηλικίας, σωματικής κατασκευής , εθνικότητας, κοινωνικής προέλευσης. Ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της Sine qua non dance co μέχρι το 2001 και της ομάδας Quasi Stellar dance co από το 2002 μέχρι σήμερα. Το χορογραφικό έργο και οι μέθοδοι διδασκαλίας της έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερα από 40 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Το 2004, η Αποστολία χορογράφησε την Τελετή Έναρξης των 12ων Παραολυμπιακών αγώνων στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Δημιούργησε μία χορογραφία διάρκειας 25 λεπτών πάνω στην “Ανθρωπότητα” με 250 επαγγελματίας χορευτές και 350 ερασιτέχνες. Το 2015 χορογράφησε την 1η Υποβρύχια Χορευτική Παράσταση στον κόσμο: Drops of Breath (Σταγόνες Αναπνοής), ένα project για το οποίο χρειάστηκε προετοιμασία 2 ετών, με 14 χορευτές(με και χωρίς αναπηρία) και με κοινό που την παρακολούθησε από τη θάλασσα και τη στεριά. Έχει χορογραφήσει για το θέατρο, την όπερα και τον κινηματογράφο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται με το Βέλγο Σκηνοθέτη και Εικαστικό Καλλιτέχνη Jan Fabre από το 2001 σαν performer ή ερευνήτρια. Υπήρξε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κρατικής Σχολής Χορού και μέλος του Συμβουλίου του Κέντρου Αρχαίου Ελληνικού Δράματος και τώρα είναι μέλος του Δ.Σ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

www.apostoliapapadamaki.com

www.thehappinessretreat.gr

www.facebook.com/biomaticanatomy


Biomatic Anatomy Retreat - with Apostolia Papadamaki

Tune into your Body's innate Wisdom

 A unique opportunity to:

 • Learn about your skeleton & joints
 • Expand your Breath
 • Reclaim the relationship with your body 
 • Understand pain as a message form the body to heal hidden traumas
 • Detox with delicious organic locally grown food
 • Connect with majestic nature in a wonderful scenic setting with water springs
 • Prices from 220 € -250 €
 • Extended stay from 300 € - 330€

For information regarding your registration, please contact:

Apostolia Papadamaki: apapadamaki@gmail.com

This Retreat is for those who want to:

 • Improve their daily life through their relationship with their body.
 • Deepen their Yoga, Pilates, Martial arts, Dance or any other movement practice or teaching.
 • Gain knowledge on the technology of movement 
 • Enrich the intelligence of their Body
 • Believe that our body is our home and we need to listen and tune into it.
 • Work on how breath can efficiently eliminate our fear and stress patterns

 You are all welcome! I believe that everyone can discover a new way of life through the knowledge of their body, the expansion of breathing capacity, through acceptance and mindfulness. In my teaching methods there are no restrictions based on age, body type, ethnicity, or social background.

In Biomatic Anatomy Retreat -Tuning into our Body’s innate Wisdom:

 • We will become more conscious and more “present”

• We will establish the faith that our body is our primary “home” and it already knows its unique perfect nature.

• We will enjoy a detox nutritional plan in order to give our joints the opportunity to breathe and acquire greater range of motion. We will practice mindful eating as a gift to ourselves.

• Our practice will be taking place in the the wonderful Maloca hall built with natural materials, but when the weather permits it we will practice in the outdoor gardens also.

• During our practice there will be breaks, and you will be offered tea with honey, fresh fruit and vegetable juices.

• I would also like you to be aware that the Biomatic Anatomy Practice allows for a great rest of the mind and body, and that during class you are allowed and encouraged to yawn, sigh, and even fall asleep (don’t laugh, I’ll explain in person!)

Daily Schedule

Friday 10/11/2017

Αrrivals 12.00-13.00 

Light Lunch 13.00 -14.00

Rest/Free time/Walk in nature 14.00-16.00

Intro Sharing Circle: 16.00-16.30

Biomatic Anatomy 16.30 – 20.30

Dinner 20.30

Relaxing , storytelling, singing at the Guest House 

Saturday 11/11/2017

Breakfast 8.00-9.00

Biomatic Anatomy 9.00-13.00 

Temazkal Steam Bath 13.00-14.00

Lunch 14.00-15.00

Rest/Free time/Walk in nature 15.00-16.30

Biomatic Anatomy 16.30-20.30

Dinner 20.30

Relaxing , storytelling, singing at the Living Room 

Sunday 12/11/2017

Breakfast 8.00-9.00

Biomatic Anatomy 9.00-13.00

Closing Circle: 13.00-14.00

Lunch 14.00 -15.00

Rest/Free time/Walk in nature 14.00-16.00

15.00-17.00

17.00 Departure

If you wish to extend your stay at Re-green until Monday and nourish your body & soul, we are happy to offer you one more day in paradise! 

Sunday 12/11/2017

19.00 -20.000 A Mindful walk and Sunset Meditation in Nature with Apostolia 

20.30 Dinner 

Monday 13/11/2017

8.30 -9.30 Breakfast 

11.30 -13.30 

An introduction to the Greek Seasonal Herbs of Regreen with Flery Fotiadou(founder of Re-Green) 

13.30-14.30 Lunch 

14.30-17.00 Rest/Free time

17.00 Departure from Re-Green 

Pricing options*:

November 10th 2017 (13:00pm) – November 12th 2017 (17:00pm)

3 days-2 nights

 • Shared room for 4-5 people 220 euro per person
 • Shared room for 2-3 people 250 euro per person

Extended Retreat until November 13th (Monday)(17.00pm)

4 days-3 nights

 • Shared room for 4-5 people 300 euro per person
 • Shared room for 2-3 people 330 euro per person

*prices do not include VAT tax 

What’s included :

 • Accommodation for 2-3 nights
 • 3 organic meals per day
 • Biomatic Anatomy practice. 
 • Temazcal steam bath in Regreen.
 • Walking excursions and Meditations 

What’s not included

 • Transportation
 • Private classes with Apostolia*

*Apostolia will give private session only on Sunday evening, Monday morning and Monday after lunch. Cost of a private session is 90 euro for 1.30h. 

Would you like to know more ? During the Biomatic Anatomy Retreat we will look into the following:

• Analysis of the skeletal system

• The primary instinct of raising our scull upwards.

• The structure and function of the shoulder area and its connection with the back of the neck.

• The thoracic area – diaphragmatic breathing.

• The relationship between the Pelvis – Sacral Area/ the relationship between the thoracic area and the pelvis.

• Techniques of tracing the bones and moving the bones.

• Mindful breathing

• Mindful touch

• Non verbal communication

• Realizing of the “old automated” movement patterns and replacing them with new movement habits.

• Deep relaxation, visualizing the skeleton and the primary movement instincts. 

Our nutrition

During the intensive Biomatic Anatomy seminar our body has the chance to deeply relax and rest. Therefore it needs a very light, gentle diet to allow the joints and vital organs to rest and rejuvenate. The team of Regreen will look after us with organic fresh fruits and vegetables and a lot of love! So I am absolutely delighted to invite you to trust yourselves and follow a nutrition program that will help our joints detox!During our practice you will have access to fresh vegetable or fruit juices, water with lemon and ginger and various nuts. During Biomatic Anatomy, we dive deep into body and soul, so the simple, mindful nutrition comes gently as a natural consequence of taking care of ourselves. 

Accommodation

www.re-green.gr

A 250 years old stone guesthouse with spacious rooms has been renovated and decorated with immense love and beautiful aesthetics where the body lies in Coco-Mat mattresses and the eyes rest on the sunbeams.Re-Green is an Eco culture center, based on a mountain countryside, surrounded by rivers and waterfalls, in Seliana Achaia, just 2 h from Athens. Aiming to actively experience the power of Green living, at Re-green, you can smell all the Greek herbs, walk among the abundant cherry trees, eat delicious tomatoes and veggies, while the all the little animals of the farm are coming to you to become your friends! Re-Green stands for everything, re-use and re-cycle things, reduce waste, repair, re-think our actions, re-write the rules, re-view, re-model, re-design, re-invent Life! Re-Green is about Permaculture, Sustainable Living, Energy Saving, Self-Sufficiency and Nutrition with Real Food.

Our Shala

Our practice room is an impressive Maloka of a 140 sq. meters, built on the principles of different cob techniques, with a riveting self-supporting roof.

Temazcal :

A hand made steam lodge. The word Temazcal means "house of heat". Used to cleanse the body after exercise, for the treatment of diseases and improve overall health. 

Transportation: 

We will reach Seliana with our own vehicles, making sure to get organized in the best possible way, so that it is easy for everyone, and we will share our cars and transfer costs. You can also use public transportation –kindly have a look at the following link:

http://re-green.gr/index.php/2012-02-13-20-54-15.html