Search

Non Violent Communication 2017

Η τέχνη της έκφρασης

Σεμινάριο Μη Βίαιης Επικοινωνίας με τον Γιώργο Τσιτσιρίγκο

nvc artworknews


- Έχω πει στο σύντροφό μου όλα όσα έχω μέσα μου; 
- Μίλησα στο συνάδελφό μου για αυτά που με ενοχλούν; 
- Εξέφρασα στη φίλη μου την ευγνωμοσύνη μου για όσα μου έχει προσφέρει;
- Μου είναι αδύνατο να πω τη γνώμη μου, όταν ξέρω ότι το άλλο άτομο θα πληγωθεί. 
- Πολλές φορές δεν μιλάω όταν κάτι δεν μου αρέσει, με αποτέλεσμα μετά να θυμώνω με τον εαυτό μου. 
Όσα έχουμε μέσα μας, αλλά δεν λέμε συχνά αποτελούν χαμένες ευκαιρίες για να εμβαθύνουμε στις σχέσεις μας, να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να ευθυγραμμιστούμε περισσότερο με αυτά που θέλουμε στη ζωή. Άλλες πάλι φορές, όσα αποφεύγουμε να εκφράσουμε μας ταλαιπωρούν και μας εμποδίζει να απολαύσουμε την καθημερινή αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους μας και να ζήσουμε σε ένα πλαίσιο ανοιχτότητας και βαθιάς ειλικρίνειας.

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι μια διαδικασία που μας βοηθά να απελευθερωθούμε συναισθηματικά και να απολαύσουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό μας. Πρόκειται για μια νέα γλώσσα που μας δίνει τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε ουσιαστικές και ισορροπημένες σχέσεις και έτσι να αλλάξουμε τη δυναμική της συνύπαρξης με τους γύρω μας.
Μέσα από τη Μη Βίαιη Επικοινωνία:
- Να εκφράζουμε με καθαρότητα και ειλικρίνεια αυτό που αισθανόμαστε με ένα τρόπο που αυξάνει την πιθανότητα και οι άλλοι να μας καταλαβαίνουν και να μας αντιμετωπίζουν ανθρώπινα
- Να αφουγκραζόμαστε αυτό που βιώνουν οι άνθρωποι δίπλα μας και να τους ακούμε με τρόπο που καλύπτει τόσο εμάς όσο και αυτούς
- Να επικοινωνούμε με τον εαυτό μας με τρόπο που μας βοηθά να μας συμπεριφερόμαστε με όλη την ανθρωπιά και την τρυφερότητα που μπορούμε να προσφέρουμε

Διαβάστε περισσότερα για τη Μη Βίαιη Επικοινωνία στο www.nonviolence.gr

Σε αυτή την εκπαίδευση εστιάζουμε στην ειλικρινή έκφραση του εαυτού μας και θα εργαστούμε με βιωματικό τρόπο, ώστε να αυξήσουμε την ικανότητά μας να εκφραζόμαστε ανοιχτά σε δύσκολες συνθήκες.
Η εκπαίδευση γίνεται μέσα από:
* διαδραστικές ασκήσεις
* χορό
* τραγούδι
* παιχνίδiα ρόλων
* ομαδικό μοίρασμα
Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, μέσα στις οποίες θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας και αντιμετώπισης καθημερινών καταστάσεων.
Η εκπαίδευση έχει βιωματικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει προσωπικά μοιράσματα και έκφραση συναισθημάτων.

Οι ώρες διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι οι εξής:
Παρασκευή:
18.00 - 19.15: Γεύμα
19.30 - 21.30: Γνωριμία - Πρακτικά ζητήματα - Διευκρινίσεις - Εισαγωγή στις έννοιες

Σάββατο
Θεματική Σαββάτου: Βασικές αρχές Μη Βίαιης Επικοινωνίας: Θεωρία και άσκηση
9.00 - 10.45: Μέρος 1ο
10.45 - 11.15: Διάλειμμα
11.15 - 13.00: Μέρος 2ο

13.00 - 14.00: Μεσημεριανό
14.00 - 14.30: Ομάδα
14.30 - 16.15: Μέρος 3ο
16.15 - 16.45: Διάλειμμα
16.45 - 18.30: Μέρος 4ο
18.30 - 19.00: Ομάδα
20.00 - 21.30: Βραδινό

Κυριακή
Θεματική Κυριακής: Έμφαση στην έκφραση: Βιωματικές ασκήσεις ειλικρινούς έκφρασης
9.00 - 10.45: Μέρος 1ο
10.45 - 11.15: Διάλειμμα
11.15 - 13.00: Μέρος 2ο
13.00 - 13.45: Μεσημεριανό
13.45 - 14.15: Ομάδα
14.15 - 15.45: Μέρος 3ο
15.45 - 16.15: Διάλειμμα
16.15 - 18.00: Μέρος 4ο - Κλείσιμο

Το κόστος του εργαστηρίου είναι 180 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Η τιμή περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό, και βεβαίωση συμμετοχής πιστοποιημένη από το Center for Nonviolent Communication (CNVC).

Εκτός από τα μαθήματα η τιμή επίσης περιλαμβάνει: 
• Διαμονή στο Πανδοχείο του Re-Green με τη μορφή συγκατοίκησης
• Σπιτικό πλούσιο πρωινό και 2 χορτοφαγικά γεύματα (μεσημεριανό, βραδινό) ανά ημέρα – μαγειρεμένα από τον σεφ του Re-Green με καθαρά, βιολογικά, εποχιακά και τοπικά υλικά.

Συντονιστής: Γιώργος Τσιτσιρίγκος
O Γιώργος Τσιτσιρίγκος συντονίζει εκπαιδεύσεις στη Μη Βίαιη Επικοινωνία εδώ και 6 χρόνια. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Μη Βίαιης Επικοινωνίας από το διεθνές Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (CNVC). Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βασικό βιβλίο του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ «Nonviolent Communication, A language of life», το οποίο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Κοντύλι με τίτλο «Μη Βίαιη Επικοινωνία, Η γλώσσα της καρδιάς».

Χώρος Διεξαγωγής
Το Re-Green είναι ένα Οικοπολιτιστικό κέντρο και αγρόκτημα που ενεργά εφαρμόζει τις αρχές της Περμακουλτούρας (και όχι ξενοδοχείο). Βρίσκεται στα ορεινά της Βόρειας Πελοποννήσου πάνω από την Αιγείρα/Ακράτα. Εύκολα προσβάσιμο, το Re-Green απέχει 160 χλμ. από την Αθήνα (2,5 ώρες). 

Σκοπός μας είναι να εμπνεύσουμε την ομορφιά αλλά και αναγκαιότητα της φροντίδας και αναγέννησης της Γης και ο τρόπος που λειτουργούμε προσφέρει τη δυνατότητα συνύπαρξης σε κοινότητα μέσα στη φύση και τους κήπους, όπου γινόμαστε μια παρέα και μοιραζόμαστε τους χώρους, τα γεύματα και τα μαθήματα που προσφέρονται. Η φιλοξενία ενος εργαστηρίου ΜηΒιαιης επικοινωνίας δένει αρμονικά με τους σκοπούς μας καθώς η επικοινωνία με τη γλώσσα της καρδιάς είναι βασικό θεμέλιο της επιτυχίας του εγχειρήματος "Κοινότητας Καλών Γειτόνων" που σχεδιάζουμε στο χωριό της Σελιάνας.

Το Πανδοχείο του χώρου στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο κτίριο 250 ετών ακολουθώντας αρχές παραδοσιακής και φυσικής δόμησης. Αποτελείται από 5 δωμάτια και μπορεί να κοιμίσει μέχρι 21 άτομα με τη μορφή συγκατοίκησης. Κάθε δωμάτιο είναι μοναδικό, με τη δική του διακόσμηση, δικό του ιδιωτικό μπάνιο, τα στρώματα ύπνου είναι cocomat τα οποία ενώνουν και χωρίζουν δίνοντας πολλές δυνατότητες. Κάποια είναι περισσότερο κατάλληλα για οικογένειες/ζευγάρια ή παρέες, παρόλα αυτά είναι ευρύχωρα και ιδανικά για συγκατοίκηση. Όλα τα δωμάτια θερμαίνονται με ενεργειακά τζάκια και ξυλόσομπες. 

Η διατροφή μας όπως θα είναι χορτοφαγική, με τη κουζίνα μας να συμβαδίζει με την ευρύτερη φιλοσοφία μας σχετικά με την αυτάρκεια και την αειφορία και το μενού αλλάζει ανάλογα με τον μάγειρα και την εποχή. Τα γεύματα προετοιμάζονται με βιολογικά προϊόντα και λαχανικά από τον κήπο μας και από τους λαχανόκηπους των αγαπημένων γειτόνων μας από τη Liveloula με φυσικούς τρόπους καλλιέργειας! 

Πληροφορίες - Κρατήσεις
Re-Green +306948407233
info@re-green.gr (Σας παροτρύνουμε να προτιμήσετε το email για τη δήλωση της συμμετοχής σας. Πολύ συχνά χάνουμε τις κλήσεις όταν εργαζόμαστε στον κήπο ή σε κατασκευές του χώρου)